Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай на Сихів

П'ятниця, 20 січня 2017, 16:22

Оплачувати проїзд через Приватбанк у сихівському трамваї львів'яни зможуть до кінця року

трамвай на Сихів

Якщо безготівковий проїзд в електротранспорті стане популярним серед львів'ян, то його запровадять і на інших маршрутах.

Відповідне рішення сьогодні прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконком міськради ухвалив рішення "Про запровадження системи безготівкового розрахунку в електротранспорті Львова"

Як пояснив начальник управління транспорту і зв'язку міськради Віктор Щир, безготівковий розрахунок за проїзд на маршруті №8, що сполучає центр Львова зі Сиховом, вводять у якості експерименту з 20 січня до 31 грудня.

Відтак, у трамваях розмістять спеціальні наліпки з QR-кодами, зісканувавши які, можна буде оплатити проїзд в трамваї. 

"Кожен, хто має смартфон та будь-яку картку Приватбанку, зможе безготівково розраховуватись за проїзд у транспорті через додаток Приват24. І не потрібно буде купувати паперовий квиток у кондуктора", – пояснив Віктор Щир.

За його словами, самі наліпки в електротранспорт уже придбали. Наразі місто ще узгоджує з Приватбанком деякі технічні питання.

"Якщо цей проект буде популярний серед львів'ян, то будемо запроваджувати його і на інших трамвайних маршрутах", – зауважив Віктор Щир.

Нагадаємо, проект із оплати проїзду через смартфон у львівських трамваях є першим в Україні.

Такий електронний квиток не вимагає установки додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.