Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Польща

unian.ua

Понеділок, 23 січня 2017, 16:48

Минулого року Польща запросила на роботу більше мільйона українців

Польща

У 2016 році Польща видала для українців близько 1,3 мільйона запрошень на тимчасову роботу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За офіційними даними Міністерства у справах сім'ї, праці та соцполітики Польщі, кількість дозволів на постійну працю для громадян України у 2016 році становить понад 125 тисяч, а число виданих запрошень на тимчасову працю –більше 1,3 мільйона.

У міністерстві наголосили, що кількість працівників, які реально приїхали на роботу до Польщі минулого року, відрізнятиметься від кількості виданих запрошень, а остаточна статистиа стане відома у лютому цого року.

Також у міністерстві порахували, що в середньому на одного працівника може бути 1,5 запрошення, а деякі претенденти на роботу могли не отримати польську візу або не заїхали до країни.

З іншого боку, ця статистика не рахує українців, які вільно працюють у Польщі. До низх належать ті, хто постійно проживає у Польщі, власники карти поляка, студенти та випускники очної форми навчання у країні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.