Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

НВК "Мозаїка"

Четвер, 2 лютого 2017, 12:32

"Мозаїку" у Глинянах відкриють за півроку

НВК "Мозаїка"

У Глинянах на Золочівщині продовжується реалізація проекту за грантовою угодою Глинянської міськради з ЄС щодо створення багатоцільового НВК "Мозаїка".

Про це повідомляє НВК "Мозаїка" Глиняни.

Проект зареєстрований в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України та втілюється в рамках Програми ЄС "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні" – як проект з надання Україні матеріально-технічної допомоги.

Проект розраховано на 2 роки, розпочався в липні 2015 року і завершиться в липні 2017 року. Його вартість – 483512,98 євро. Він на 90% фінансується Європейським Союзом і передбачає перетворення будівлі старої школи в Глинянах у сучасний інтелектуально-розвитковий центр з обладнаними виставковими залами, хостелом та навчальними аудиторіями.

Споруда площею 1000 кв.м, побудована ще у XIX ст., більше 30 останніх років не експлуатувалася та перебувала в аварійному стані, повністю реконструйована, відремонтована та модернізована. Проектом передбачається її експлуатація як сучасного інноваційного центру, покликаного сприяти навчанню та диверсифікації найрізноманітніших категорій населення – від найменших дітей з батьками до людей пенсійного віку.

У першому півріччі 2017 року планується провести ряд заходів соціального спрямування. Це і курси з раннього розвитку дитини та усвідомленого батьківства, які передбачають знайти зацікавлену аудиторію серед молодих подружніх пар, і тренінги з написання проектів і створення власної справи для тих, хто мріє стати підприємцем, і проведення юридичних консультацій для мешканців, і ряд інших цікавих заходів. Уі перелічені заходи проводитимуться за кошти ЄС. Для відвідувачів вони будуть безкоштовними.

Комплекс обладнаний сучасною охоронною сигналізацією та відеоспостереженням. Проектом передбачається його технічне дообладнання комп’ютерною та оргтехнікою. Третій поверх споруди, на якому колись було горище, перетворився у сучасний хостел на 30 місць. До цього часу в Глинянах не було місця, де змогли б перебувати відвідувачі, хоча тільки паломників щорічно відвідує містечко понад 20 тисяч.

Також Глиняни, за рішенням  керівництва області, стали центром новоствореного туристичного маршруту: Львів – Журавники – Вижняни – Глиняни – Золочів – Унів. 

Зазначимо, ЄС, сприяючи культурному та соціальному відродженню регіону, підтримав у Глинянах уже другий проект. Першим була відремонтована у 2012-2014 рр. Глинянська районна лікарня. Два корпуси і п'ять відділень завдяки цьому проекту були якісно реконструйовані за енергощадними технологіями і лікарня почала економити понад 30% газу, що зменшило не тільки фінансове навантаження на український бюджет, а й кількість викидів вуглекислого газу в довкілля. Вартість проекту тоді склала понад 200 тисяч євро.

Нагадаємо, Варіанти дізналися, як килими із Глинян стали відомі у всьому світі, та яким чином на Золочівщині розвиватимуть екотуризм.          

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.