Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

театр ім. Лесі Українки

Четвер, 2 лютого 2017, 13:47

У Мінкультури просять надати театру Лесі Українки статус "академічного"

театр ім. Лесі Українки

Облдержадміністрація звернулася до Мінкульту щодо надання статусу "академічний" Львівському драматичному театру ім. Лесі Українки.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, Львівська облдержадміністрація звернулася до Міністра культури України Євгена Нищука щодо підтримки у наданні Львівському драматичному театру ім. Лесі Українки статусу академічного творчого колективу.

"Враховуючи високопрофесійну, стабільну й ефективну діяльність Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки за основними творчими та виробничими показниками обласна державна адміністрація просить підтримати надання статусу "академічний" даному творчому колективу", – йдеться у листі голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Нагадаємо, у грудні 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвали про надання статусу академічних Львівському театру естрадних мініатюр "І люди, і ляльки" та Львівському драматичному театру імені Лесі Українки. 

Зазначимо, театр ім. Лесі Українки був створений в 1931 році як перший Всеукраїнський театр Червоної Армії. У 2011 театр перейменовано на Львівський драматичний театр імені Лесі Українки, його художнім керівником театру став відомий драматург та режисер Павло Ар’є.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.