Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Цех ЛК "Львівспецкомунтранс"

П'ятниця, 3 лютого 2017, 19:24

ЛКП "Львівспецкомунтранс" не має документів на сортування сміття у Львові

Цех ЛК "Львівспецкомунтранс"

Комунальне підприємство не зверталось до Департаменту екології та природніх ресурсів ЛОДА задля їх отримання.

Про це сьогодні у коментарі Варіантам повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Руслан Гречаник після звіту про виконану у 2016 році роботу.

Він зазначив, що 28 січня приїздив з головою ЛОДА Олегом Синюткою на територію промзони "Львівхімсільмаш", де львівська міська рада у одному з цехів монтує сміттєпресувальну техніку компанії "Грінера". Там відбулась зустріч з мешканцями Львова.

"Ми "Львівспецкомунтрансу" не видававли ніяких документів взагалі. Тоді коли ми поїхали туди, на місці були громади Рясного, Рясної-Руської, Сихова. Голова доручив Екоінспекції, Архбудконтролю провести перевірку законності, а нам – чи видавались дозволи. Ми так і написали у листі", – розповів Руслан Гречаник.

Руслан Гречаник уточнив, що ЛКП "Львівспецкомунтранс" не зверталось до Департаменту щодо отримання дозволів.

Також Руслан Гречаник запевнив,що інше підприємство, яке має намір займатись переробкою сміття на території промзони колишнього заводу "Львівхімсільмаш" поблизу Рясного, а саме "Захід Ресурс Плюс" зверталось за такими дозволами:

"З чотирьох необхідних дозвільних документів "Захід Ресурс Плюс" має паспорт місця видалення відходів. Наразі у них ще нема дозволу щоб продукувати, захоронювати відходи, реєстраційної карти на утворення відходів, дозволу на експлуатацію об'єкту з поводженням ТПВ."

Працівники департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА зазначили, що ТзОВ "Захід Ресурс Плюс" двічі зверталось згідно чинного законодавства до них задля отримання відповідних документів. Після першого звернення Департамент вказав на зауваження у документах, які було виправлено.

Зазначимо, що 19 січня депутати львівської міськради на позачерговій сесії прийняли ухвалу про виділення земельних ділянок у кожному районі Львова для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття. Згідно із ухвалою, ЛКП "Львівспецкомунтранс" отримає 1 га землі на вул. Стрийській, 193 та 0,6 га на вул. Шевченка 327г для організації майданчиків для перевантаження та брикетування сміття.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року голова Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич заяляв, що Львівська міська рада не надала документів екоiнспекторам на сортування сміття у промзоні поблизу мікрорайону "Рясне".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.