Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 6 лютого 2017, 16:10

Садовий відправить львівське сміття на Херсонщину

Андрій Садовий

Каховка вирішила прийняти 200 кубічних метрів сміття зі Львова.

Про це повідомив мер Каховки (Херсонська область) Андрій Дяченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Минулого тижня ми отримали листа від Андрія Садового. Мер Львова попросив Каховку підтримати львів'ян і, щоб не допустити екологічної катастрофи, тимчасово прийняти частину львівського сміття на наш полігон ТПВ", – заявив Андрій Дяченко.

Відтак, Дяченко вирішив тимчасово прийняти 200 м³ сміття зі Львова

"У нас немає такої біди, як у Львові. Обсяг сміття, яке готова прийняти Каховка (200 куб.м) абсолютно прийнятний і ніяк не вплине на екологічну ситуацію у місті. Для порівняння, 200 куб.м – це всього тижневий обсяг сміття, вироблений каховчанами", – додав мер Каховки.

За його словами, Каховка отримає 21 гривню за кожен кубічний метр відходів, згідно з укладеним договором.

Нагадаємо, у січні за результатами засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій протягом тижня сміття зі Львова вивезли у Дрогобич, Миколаїв, Самбір та Борислав.

Також 27 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення облдержадміністрації передати місту земельну ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП "Сірка", прощею 12,5 га. Ця земля входила у перелік ділянок, запропонованих Львівською облдержадміністрацією, під будівництво сміттєпереробного заводу. Наразі її зняли з конкурсу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.