Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Жовківський костомельний завод

Понеділок, 6 лютого 2017, 18:46

Землі довкола Жовківського костомельного рекультивують

Жовківський костомельний завод

Йдеться про 50 га території, у якій захоронювали рештки тварин.

Про це повідомив під час звіту про виконану в 2016 році роботу директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Цього року заплановано провести рекультивацію 50 га землі довкола Жовківського костомельного заводу.

мапа з Держкадастру

"Там пройшла зміна керівництва, впорядковано територію й минулого тижня на був керівник відомства з Києва. Напрацьовано комплекс заходів із запуску підприємтсва і пошуку відповідних коштів. На території села Боянець завдяки тому, що ми виїжджали з Державною екологічною інспекцією, громадськими інспекторами, в липні унеможливили заїзд транспортних засобів до несанкціонованого скотомогильника й до цього часу звернень від громадян до нас не поступає", – прозвітував Руслан Гречаник.


Нагадаємо, що у червні у рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини", журналісти Варіантів зафіксували, що довкола костомельного заводу поблизу Жовкви є велика кількість ям, у яких закопують рештки тварин. Про це йдеться у публікації "Крематорій на свині".

Зауважимо, що про забруднення земель біля заводу слідчим Жовківського відділення поліції було відомо у березні 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.