Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учасники АТО

Вівторок, 7 лютого 2017, 14:48

Участь в АТО взяли 16 тисяч мешканців Львівщини

учасники АТО

За три роки проведення АТО у Донецькій та Луганській областях побували близько 16 000 мешканців Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

"Протягом 2016 року військкоматами області було відібрано та скеровано для проходження підготовки у навчальні військові підрозділи близько 2700 контрактників. У січні 2017 року контракти уклали понад 100 осіб, а у перших числах лютого готові підписати армійські контракти не менше півсотні мешканців міста Львова та області", – заявив військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату підполковник Олександр Тіщенко.

За його словами, призов на строкову військову службу у 2016 році Львівська область виконала на 100%: понад 1500 львів’ян відправились до Збройних Сил України восени та навесні минулого року.

У цьому році кількість строковиків має бути більшою.

Також Тіщенко додав, що за період проведення АТО статус учасника бойових дій отримали близько 1200 осіб з Львівщини. Демобілізованим бійцям АТО упродовж 2015-2016 років вручили 138 нагород: з них державних – 102, відомчих – 22 та від начальника Генерального штабу – 14.

"Одноразову грошову допомогу у разі загибелі військовослужбовця отримали понад 170 родин. Так само, грошові допомоги виплачуються демобілізованим військовослужбовцям за статтями по втраті працездатності, за отримання поранення та встановленою інвалідністю тощо", – наголосив Олександр Тіщенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.