Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Озеро інфільтратів

Середа, 8 лютого 2017, 14:14

Протиаварійні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі відновлять із понеділка

Озеро інфільтратів

Голова Львівської міської ради Андрій Садовий заявив, що з наступного тижня у Грибовичах будуть проводитися протиаварійні роботи та підсилення дамби.

«Ми починаємо з понеділка фазу по переробці інфільтрату. Активно працюватиме існуюча станція та всі екологічні служби, які мають бути залучені. Схили сміттєзвалища будемо укріплювати ґрунтом і землею. Поки не будемо використовувати відходи», – повідомив сьогодні на прес-конференції міський голова Андрій Садовий.

Андрій Садовий зазначив, що результати фахово-експертної групи стосовно Яворівського полігону будуть наступного тижня.

«Було проведене одне робоче засідання фахово-експертної групи, а також здійснено один виїзд на територію полігону. Є надзвичайно багато запитань, стосовно розміщення там полігону теж. Рішення  потребує часу. Наступного тижня ми чітко проінформуємо громадськість про остаточний результат», – розповів Андрій Садовий.

Нагадаємо, що вчора прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав міську раду терміново почати роботи на Львівському полігоні твердих побутових відходів поблизу села Грибовичі. Протиаварійні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі були призупинені торік у вересні через протести мешканців району. 28 травня 2016 року там спалахнула пожежа. Троє рятувальників загинуло внаслідок обвалу сміття, еколога ЛКП "Збиранка" не знайдено. Вже 26 серпня минулого року мешканці навколишніх сіл перекрили дорогу на знак протесту проти відновлення робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі. До пікетувальників дійшла інформація, що малехівський сільський голова дав дозвіл на завезення сміття ще на 24 місяці. Мешканці вимагали закрити сміттєзвалище й не укріплювати  його, а посипати грунтом.

Фахово-експертна  комісія на чолі з академіком Ігорем Юхновським була створена 30 січня для розгляду питання про сміттєзвалище на Яворівському полігоні. Експерти планують оприлюднити результати досліджень 13 лютого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.