Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєзвалище

Понеділок, 30 січня 2017, 12:39

Львівські науковці досліджуватимуть виділену ділянку під сміттєзвалище. Документ

сміттєзвалище

Через два тижні науково-експертна група зможе подати рекомендації щодо того, який саме комплекс можна облаштувати на Яворіщині.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Варіантів.

Згідно із розпорядженням Андрія Садового, у Львові створили науково-експертну групу для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону.

Як пояснив мер Львова, така експертна група повинна також визначити, яким саме повинен бути полігон на території колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка", що на Яворіщині.

"Для того, щоб чітко розуміти, який комплекс там можна спорудити, я й підписав розпорядження про створення робочої групи, яку очолив академік Юхновський. Також туди увійшли провідні екологи та експерти з нашого регіону, які повинні вивчити дане питання. Тільки після їхнього заключення можна буде вже говорити про те, який саме комплекс на цих землях можна облаштувати", – розповів Андрій Садовий.

Відтак, робочу групу очолив академік Національної Академії наук України Ігор Юхновський. Працюватиме така група два тижні, після чого дасть свої висновки щодо можливості розташування нового сміттєзвалища на території колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка" у Яворівському районі.

Водночас Андрій Садовий підтвердив, що місцеві жителі можуть протестувати проти спорудження нового полігону.

"Так, дійсно є хвилювання людей, але всі ми продукуємо відходи, і їх потрібно адекватно утилізовувати. У цивілізованих країнах населені пункти змагаються між собою щодо того, де саме мав би розміщуватись такий комплекс, адже це – додаткові доходи", – зазначив Садовий.

У склад науково-експертної групи також увійшли:

директор Яворівського національного природного парку М. Біляк; старший науковий співробітник Інституту геології і геохімії горючих копалин НАН України О. Гвоздевич; доцент кафедри екологічної та інженерної геології і гідрогеології ЛНУ ім. Івана Франка В. Дяків тощо.

Нагадаємо, у п'ятницю, 27 січня, під час свого візиту у Львів, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення облдержадміністрації передати місту земельну ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП "Сірка", прощею 12,5 га, Львівській міськраді.

Саме там протям 6 місяців повинні спорудити сучасний полігон твердих побутових відходів.

Втім, як стало відомо сьогодні, Яворівська районна рада хоче заборонити спорудження сміттєзвалища на території "Сірки".

Також Львівська міськрада повинна власним коштом провести рекультивацію та дегазацію Грибовицького сміттєзвалища, вирішити соціально-економічні проблеми місцевих жителів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.