Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська вугільна компанія

Середа, 8 лютого 2017, 16:53

На гасіння терикону у Сокальському районі Львівщина отримала 12 мільйонів

Львівська вугільна компанія

Сьогодні уряд виділив майже 12 млн грн для запобігання надзвичайній ситуації через горіння терикону в Сокальському районі.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, кошти потрібні, щоб поновити призупинені заходи гасіння відвалів породи.

"Наразі вкрай складно повністю загасити терикон на Червоноградській фабриці. Восени за дорученням Володимира Гройсмана я оглянув терикон та провів нараду з приводу цієї ситуації. Ми виявили, що заходи гасіння уже допомогли мінімізувати площу займання та зменшити горіння до стану тління. Щоб продовжувати ці заходи потрібні кошти, які уряд сьогодні виділив", – наголосив Степан Кубів.

Зазначимо, початкова площа горіння терикону, що належить ПАТ "Львівська вугільна компанія", становила 1,2 га, наразі продовжується тління всередині відвалу терикону окремими осередками на загальній площі 0,085 га.

Нагадаємо, як заявляв ще 2 лютого віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині, на урядовому комітеті було розглянуто проект рішення на 13,7 млн грн на виконання робіт з ліквідації горіння терикону.

А на початку жовтня 2016 уряд заявив, що розслідуватиме ситуацію навколо гасіння териконів на Львівщині та застосує санкції щодо посадовців Львівської вугільної компанії, які призупинили роботи з гасіння пожежі через заборгованість компанії перед Львіввугіллям.

Тоді ж уряд обіцяв виділити Львівшині для гасіння пожежі на териконі 15 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.