Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Середа, 8 лютого 2017, 18:59

Синютка не має підстав вірити казці Садового про підпал сміттєзвалища

Олег Синютка

Голова Львівскої облдержадміністрації заявив, що на основі експертних висновків, які долучені до кримінальної справи по Грибовицькій трагедії, про підпал сміття не йдеться.

Про це Олег Синютка розповів сьогодні під час засідання громадської ради при облдержадміністрації.

"Так виглядає, що у рамках цієї кримінальної справи, де було зроблено запит в експертний інститут стосовно причини обвалу, то мова йде про те, що причиною було те, що, в першу чергу, неправильне складування і відсутність пересортування. Там вже треба буде подивитись точно в експертизу, але так як мені сказали науковці чи експерти, що ключовою є проблема з відстуністю перешарування і відсутністю складування. Тобто про підпал та інші речі мова поки що не йдеться", – пояснив Олег Синютка.

Голова ЛОДА також додав, що слід почекати офіційного оприлюднення результатів розслідування.

Нагадаємо, за фактом обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі відкрито кримінальне провадження трьома за статтями Кримінального кодексу України: 236 (Порушення правил екологічної безпеки), частина друга ст.367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). 

На початку листопада прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив про провeдення ряду експертиз. Так, ще у червні була призначена судово-пожежно-технічна експертиза, яка має на меті підтвердити можливість підпалу сміттєзвалища або самозагорання сміття.

Пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі почалась 29 травня торік, внаслідок неї загинуло троє рятувальників та один еколог ЛКП "Збиранка". За цими фактами було відкрито кримінальне провадження, в рамках якого проведено близько 600 допитів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.