Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 10 лютого 2017, 10:53

У Львові ліквідували комунальні стоматології

Львів

Комунальні стоматологічні поліклініки міста перетворили у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора на сесії Львівської міськради депутати прийняли ухвали, згідно з якими комунальні стоматполіклініки Львова матимуть статус комунальних некомерційних стоматологічних підприємств.

Йдеться про 1, 3, 4 і 5 комунальні стоматологічні поліклініки. Відтепер вони надаватимуть стоматологічні послуги за офіційну плату і будуть самоокупними.

"Суть питання полягає у зміні організаційно-правової форми комунальної установи, яка фінансується виключно за рахунок міського бюджету, на комунальне некомерційне підприємство, основною метою якого буде надання стоматологічних послуг населенню Львова, зокрема надавати платні послуги і отримувати прибуток", – заявила директор юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич. 

За її словами, ці ухвали прийняли, щоб ліквідаційні комісії разом з трудовими колективами склали план подальших дій.

Нагадаємо, львівські депутати також затвердили програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям львів'ян на 2017-2018 роки. Йдеться про забезпечення певних категорій львів'ян безплатною стоматологічною допомогою.

Додамо, що ще при розробці бюджету на 2017 рік Львівська міськрада зменшила видатки на фінансування державних стоматологій у місті, плануючи перейти на приватну стоматологію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.