Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Квятківський

Понеділок, 20 лютого 2017, 15:06

Квятківський скаржиться на погану роботу львівських податківців

Юрій Квятківський

Прокурор Львівщини Юрій Квятківський стверджує, що у 2016 році підрозділи ДФС бездіяли, а резонансні злочини виявляли поліція та прокурори.

Про це заявив Прокурор Львівської області Юрій Квятківський у п'ятницю, звітуючи за 2016 рік.

Юрій Квятківський негативно оцінює роботу оперативних підрозділів Держфіскальної служби Львівщини щодо виявлення злочинів у сфері оподаткування.

За його словами, у 2016 році податківці не виявили жодного злочину, вчиненого у складі організованих груп, злочинів щодо відмивання незаконно отриманих доходів та майна.

Більше того, у складі фіскальної служби Львівщини працює ціле управління, яке займається виявленням таких злочинів.

"У кожному другому кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків, яке зареєстроване за матеріалами оперативників Держфіскальної служби, в ході слідства сам факт несплати податків не підтверджено, внаслідок чого кримінальні провадження закрили", – розповів Юрій Квятківський.

Також Прокурор Львівщини зауважив, що у 2016 році, на відміну від 2015 року, значно знизились показники роботи податківців у боротьбі з незаконною реалізацією фальсифікованого алкоголю.

"Про яку ефективність у боротьбі з незаконною реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв ми можемо говорити, коли слідчі Держфіскальної служби області у минулому році до суду скерували лише 16 таких обвинувальних актів? Тоді як у 2015 році таких було 25. Ці показники аж ніяк не свідчать про перекриття усіх каналів постачання фальсифікату, а навпаки – про неналежну роботу податкової міліції", – підкреслив Квятківський.

Нагадаємо, Юрій Квятківський також заявив про те, що умисного підпалу сміттєзвалища у Грибовичах не було. Причиною трагедії стала бездіяльність ЛКП "Збиранки".

Натомість ділянку для нового сміттєзвалища Львівська міськрада мала ще з 2006 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.