Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Синій кит

Четвер, 23 лютого 2017, 18:46

Львівських підлітків рятують від синього кита полісмени з вчителями

Синій кит

З метою запобігання участі школярів у суїцидальних онлайн-іграх у школах Львова проводять спеціальні батьківські збори.

Про це сьогодні на прес-конференції розповіли начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа і головний спеціаліст Департаменту освіти і науки ЛОДА Юрій Савчин.

Так, за словами Юрія Савчина, у Львові були проведені батьківські збори та наради директорів шкіл, де зосереджено увагу на небезпеках від онлайн-ігр, вказано шляхи як реагувати на ймовірну участь школярів у них. 

Чиновник додав, що ведеться як профілактична робота, так і допомога після виявлення участі дітей у грі.

Валерій Середа також зазначив, що наразі у Львові зафіксовано один випадок участі школярки у грі:

"У сім'ї, де розлучились батьки, дитина була позбавлена батьківської уваги. Коли матері повідомили про те, що її дитина можливо грає в гру, їй було все одно. А дитина у стресі піддалась впливу соцмережі, гри. Вона вже дійшла до якогось рівня, але добре що один з близьких небайдужих родичів пішов з нами на співпрацю."

Він запевнив, що поліція та кіберполіція, педагоги мають напрацювання по запобіганню скоєння самогубств дітьми після участі в онлайн-грі.

Нагадаємо,що цього місяця у Львові зареєстрували три звернення, у яких йшлося про участь неповнолітніх у суїцидальних іграх та про події, пов'язані з цим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.