Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Василь Вовкун

Аліна Смтуко, Збруч

П'ятниця, 24 лютого 2017, 17:20

Вовкун зайняв нагріте місце Едера

Василь Вовкун

У конкурсі на посаду генерального директора-художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької переміг Василь Вовкун.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури. 

У другому турі конкурсного добору брало участь трьоє кандидатів:
артист балету, професор Львівського національного університету імені Івана Франка, заслужений артист України, засновник  Українського балетного театру «Прем’єра» Олег Петрик;

генеральний директор Хмельницької обласної  філармонії, кандидата мистецтвознавства Олександр Драган;

художній керівник  Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, заслуженого діяча мистецтв України, народного артиста України, колишній Міністр культури Василь Вовкун. 

Василь Вовкун під час презентації проектів програм розвитку Львівського національного академічного театру опери та балету акцентував увагу на реалізації інноваційних проектів, які дозволять закладу інтегруватися в сучасний  культурний простір. Зробивши аналіз господарської діяльності мистецького закладу за останній період, він звернув увагу присутніх на проблематиці закладу та запропонував інструменти вирішення цих питань.

В основі запропонованого ним проекту розвитку закладу покладено впровадження новітніх форм діяльності, зокрема: залучення молодих акторів та композиторів, створення сфери надання власних послуг, оновлення репертуару театру, співпраця з музичними навчальними закладами, активізація гастрольної діяльності та проведення масштабної рекламної кампанії  для залучення більш широкого кола відвідувачів.

Додатково Василь Вовкун розповів про свої плани відновити міжнародний конкурс вокалістів імені Соломії Крушельницької та створити нову репетиційну залу, на базі дочірніх закладів театру.

Нагадаємо, на початку січня Міністерство культури оголосило конкурс на посаду генерального директора–художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Від 1998 року директором Львівської опери був Тадей Едер.

Торік Верховна Рада встановила конкурсну процедуру призначення керівників державних та комунальних закладів культури, що призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.