Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Богдан Тихолоз

Четвер, 2 березня 2017, 13:45

Директором музею Франка у Львові обрали Богдана Тихолоза

Богдан Тихолоз

38-річний доцент кафедри теорії і практики журналістики ЛНУ ім. І. Франка Богдан Тихолоз переміг у конкурсі на посаду директора музею Івана Франка у Львові.

Про це сьогодні повідомила голова спеціальної конкурсної комісії, директорка департаменту культури та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 2 березня, спеціальна конкурсна комісія обрала доцента ЛНУ ім. І. Франка, франкознавця Богдана Тихолоза директором Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка.

"За" Богдана Тихолоза проголосували 6 із 9 членів комісії.

"Комісія подаватиме кандидатуру Богдана Тихолоза на посаду директора музею Івана Франка на сесію обласної ради, яка відбудеться 7 березня. Саме тоді депутати мають ще затвердити дане рішення", – розповіла Христина Береговська.

Зазначимо, на посаду директора музею Франка претендували ще двоє осіб: чинний очільник музею Роман Горак (75 років) та завідувачка музею "Русалка Дністрова", музею-садиби Маркіяна Шашкевича Галина Корнєєва (49 років).

"Я дякую комісії, дякую громаді, адже я чудово розумію, що музей як, зрештою, будь-яка культурна установа – це не одна особа. Передусім це має бути Музей Франка, а це ті люди, для яких Франко є дорогим. І він буде саме таким, яким ми його вимріємо", – зауважив Богдан Тихолоз. 

Нагадаємо, сам конкурс на директора Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Львівська облрада оголосила  у середині січня.

Довідково: Богдан Тихолоз – 38 років, Кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник Львівського відділення Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, доцент кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, член Національної спілки журналістів України.

Богдан Тихолоз також є співавтором науково-просвітницького онлайн-проекту ФРАНКО:НАЖИВО / FRANKO:LIVE.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.