Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахта "Степова"

П'ятниця, 3 березня 2017, 17:21

Синютка обіцяє виділити додаткові гроші сім'ям загиблих гірників на Сокальщині

шахта "Степова"

Наразі з держбюджету уже виділили один мільйон гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Держава виділила на сьогоднішній момент додатково 1 млн грн, з них 100 тис грн ДП "Львіввугілля" спрямувало на закупівлю додаткових медикаментів, 200 тис грн скерували на організацію похоронів і на допомогу постраждалим", –повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Він також додав, що крім державної допомоги родинам загиблих та постраждалим, планується виділити додаткові кошти й з обласного бюджету.

Наразі у шахті "Степовій" ДП "Львіввугілля" у селі Глухів на Сокальщині, де вчора внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи, тривають роботи з дегазації та до кінця дня рівень метану планують привести у норму.

"Сподіваємося, що до ранку завтрашнього дня, коли прибуде експертна група для оцінки можливості відновлення роботи шахти, всі роботи з відкачування води і дегазації буде завершено", – розповів Олег Синютка.

За його словами, більшість фахівців вважають, що причиною трагедії був спалах метану, однак точні дані стануть відомі лише після завершення роботи державної комісії.

Зазначимо, на момент вибуху в дільниці шахти перебувало 34 працівників та ще додатково четверо гірників. Наразі 20 шахтарів перебувають у 8-ій міській клінічній лікарні Львова в опіковому відділенні, 8 гірників загинуло.

Нагадаємо, львівська поліція відкрила кримінальне провадження щодо загибелі гірників на шахті "Львіввугілля". Також у зв'язку з цим сьогодні в Україні оголошено День жалоби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.