Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 6 березня 2017, 17:21

Садовий звинувачує Лорда Волдеморта у сміттєвій блокаді Львова

Андрій Садовий

Зі Львова не вивезли понад 1000 тонн відходів через блокаду сміттєвозів в інших областях України.

Про це сьогодні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Варіантів.

Як зазначив Андрій Садовий, у Львові сьогодні знову виникла критична ситуація із вивезенням сміття: понад 1000 тонн відходів залишаються у місті невивезеними, 257 майданчиків є переповненими.

"Всі машини, які сьогодні транспортують сміття за межі Львівської області, є заблокованими. Це близько 50 машин по Україні. Вони банально не мають можливості рухатись на полігони, тому ми можемо розраховувати тільки на ті полігони, які є розташовані в межах Львівщини. Я звернувся до обласної комісії, щоб вона невідкладно втрутилась в цю ситуацію, бо Львів може опинитися у великій екологічній біді",  розровів Андрій Садовий.

Також мер Львова натякнув, що сміттєву блокаду створюють правоохоронні органи, отримуючи вказівки із Києва.

"Я не знаю, кому в голову прийшла така думка, щоб одночасно блокувати всі машини, які везуть сміття зі Львова по Україні. Ця людина має дуже сильно не любити людей, щоб ставити їх у таку складну ситуацію. Це робиться системно, по всій Україні. Таке блокування можуть робити тільки органи правопорядку. Хоча зауважень до поліції Львівщини із даного питання у мене немає, в мене є зауваження, які даються із центральних кабінетів Києва", зауважив Андрій Садовий.

Натомість голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив, що ніхто з поліцейських Львівщини не блокує вивіз сміття з міста.

"Якщо з мерії Львова будуть офіційні звернення з підтвердженнями номерів машин і підтвердженими фактами блокування, то я звернуся до центральних органів влади, щоб врегулювати це питання. Жодних офіційних звернень станом на сьогоднішній день немає",  додав Олег Синютка.

Нагадаємо, сьогодні на обласній комісії ТЕБ та НС стало відомо, що ЛКП "Збиранка" укріплює аварійну дамбу на Грибовицькому сміттєзвалищі, не маючи на це необхідної документації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.