Садовий звинувачує Лорда Волдеморта у сміттєвій блокаді Львова

понеділок, 6 березня 2017 р. о 17:21
Садовий звинувачує Лорда Волдеморта у сміттєвій блокаді Львова
Андрій Садовий

Зі Львова не вивезли понад 1000 тонн відходів через блокаду сміттєвозів в інших областях України.

Про це сьогодні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Варіантів.

Як зазначив Андрій Садовий, у Львові сьогодні знову виникла критична ситуація із вивезенням сміття: понад 1000 тонн відходів залишаються у місті невивезеними, 257 майданчиків є переповненими.

"Всі машини, які сьогодні транспортують сміття за межі Львівської області, є заблокованими. Це близько 50 машин по Україні. Вони банально не мають можливості рухатись на полігони, тому ми можемо розраховувати тільки на ті полігони, які є розташовані в межах Львівщини. Я звернувся до обласної комісії, щоб вона невідкладно втрутилась в цю ситуацію, бо Львів може опинитися у великій екологічній біді", – розровів Андрій Садовий.

Також мер Львова натякнув, що сміттєву блокаду створюють правоохоронні органи, отримуючи вказівки із Києва.

"Я не знаю, кому в голову прийшла така думка, щоб одночасно блокувати всі машини, які везуть сміття зі Львова по Україні. Ця людина має дуже сильно не любити людей, щоб ставити їх у таку складну ситуацію. Це робиться системно, по всій Україні. Таке блокування можуть робити тільки органи правопорядку. Хоча зауважень до поліції Львівщини із даного питання у мене немає, в мене є зауваження, які даються із центральних кабінетів Києва", – зауважив Андрій Садовий.

Натомість голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив, що ніхто з поліцейських Львівщини не блокує вивіз сміття з міста.

"Якщо з мерії Львова будуть офіційні звернення з підтвердженнями номерів машин і підтвердженими фактами блокування, то я звернуся до центральних органів влади, щоб врегулювати це питання. Жодних офіційних звернень станом на сьогоднішній день немає", – додав Олег Синютка.

Нагадаємо, сьогодні на обласній комісії ТЕБ та НС стало відомо, що ЛКП "Збиранка" укріплює аварійну дамбу на Грибовицькому сміттєзвалищі, не маючи на це необхідної документації.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024