Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Черкашин

Вівторок, 7 березня 2017, 16:33

Свободівський "Сокіл" вимагає, щоб у Львівській облраді вивісили червоно-чорний прапор (оновлено)

Юрій Черкашин

Молодіжне військово-спортивне товариство "Сокіл" влаштувало сьогодні під обласною радою пікет.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської облради.

Сьогодні вранці під стінами обласної ради зібралися на пікет представники молодіжного військово-спортивного товариства "Сокіл", головним партнером якого є ВО "Свобода".

Як розповів голова "Сокола" Юрій Черкашин, товариство вимагає від Львівської обласної ради провести розслідування щодо затримання львівського історика та свободівця Михайла Галущака за те, що він розгорнув червоно-чорний прапор і банер із вимогою відновити зруйновані в Польщі українські могили під час заходів у Гуті Пеняцькій на Бродівщині.

"Це неприпустимо, щоб львівські правоохоронці затримували історика, бійця АТО за те, що він розгорнув червоно-чорний прапор на нашій, бандерівській землі. Якщо ви це проковтнули, то громадськість – ні", – зазначив Юрій Черкашин.

Також за словами Черкашина, молодіжне військово-спортивного товариство "Сокіл" вимагає оцінити такі дії поліцейських Львівщини, відновити зруйновані пам'ятники українцям у Польщі, а також вивісити на фасаді Львівської облради червоно-чорний прапор.

Відтак, пікетувальники замінили прапор Євросоюзу, який висить на фасаді будівлі облради поряд із державним прапором України, на червоно-чорний.

Ще однією з вимог пікетувальників до облради була купівля житла для зв'язкової Романа Шухевича Ольги Ільків.

Нагадаємо, у січні невідомі осквернили пам'ятник вбитим полякам на місці винищеного польського села Гута Пеняцька Бродівського району на Львівщині. Залишки пам'ятника пофарбували у кольори українського прапора УПА, а також намалювали символи СС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.