Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятник Чорноволу у Львові

Вівторок, 7 березня 2017, 17:28

2017 рік на Львівщині оголосили роком Чорновола та патріарха Сліпого

пам'ятник Чорноволу у Львові

Сьогодні Львівська облрада оголосила 2017 рік роком В’ячеслава Чорновола та Йосифа Сліпого.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про оголошення 2017 року роком українського політика В’ячеслава Чорновола та патріарха Йосифа Сліпого.

Зокрема, цьогоріч відзначають 80-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола – лідера Народного Руху України, голови Львівської обласної ради першого скликання, політичного в'язня СРСР, провідника українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х – 90-х років та Героя України.

Також у 2017 році виповнюється 125 років з дня народження Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви, багаторічного політичного в’язня радянських концтаборів Йосифа Сліпого.

Наразі Львівська ОДА має створити організаційний комітет та розробити план заходів із відзначення пам'яті Чорновола і Йосипа Сліпого, а також забезпечити їх фінансування.

Зазначимо, проект рішення про проголошення на Львівщині 2017 року роком Чорновола та Сліпого депутати облради прийняли ще у січні.

Нагадаємо, також облрада планує оголосити 2017 рік роком Романа Шухевича та роком УПА з нагоди відзначення у 2017 році 75-річчя від створення Української повстанської армії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.