Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Четвер, 9 березня 2017, 16:20

Синютка вважає аферою блокування зарплатних рахунків ДП "Львіввугілля"

Олег Синютка

Блокування запровадили у 2015 році, коли держпідприємство отримало кошти на модернізацію шахт.

Про це голова Львівської облдержадміністрації заявив сьогодні під час брифінгу.

"Я переконаний, що блокування рахунків зроблені з метою дестабілізації ситуації вугільної галузі на Львівщині. Завдяки чіткій позиції шахтарського колективу й дорученням Прем'єр-міністра, ми зрушили ситуацію з мертвої точки", – заявив голова Львівської ОДА.

Відтак, 7 березня виконавча служба видала розпорядження щодо розблокуванню рахунків ДП "Львіввугілля", документ вже є у банку. Олег Синютка уточнив, що зарплатні рахунки шахтарів обслуговує "Ідея банк".

За його словами, є підстави перерахувати зарплатню на карткові рахунки шахтарям уже сьогодні.

"Ця афера тягнеться з 2015 року, коли на рахунки ДП "Львівугілля" було перераховано кошти на модернізацію шахт. Зараз на поверхню витягнули "заготовки" 2015 року, аби у найскладніший момент детабілізувати ситуацію і спонукати гірників до різних проявів протесту.

Таке враження, що той, хто переслідував ціль заблокувати рахунки, переслідує ціль зірвати модернізацію шахт ДП "Львівугілля", таким чином зупинити видобуток вугілля у шахтах Львівсько-Волинського басейну. Такі блокування проходять лише на ДП "Львіввугілля", ДП "Волиньвугілля", хоча заборгованості із зарплати є абсолютно на всіх шахтах України. Дуже дивно, що припис виконавчої служби існує з 8 лютого, відтоді можна було припиняти блокування виплат. Але блокування сталось тоді, коли виникли проблеми на шахті "Степова", – розповів Олег Синютка. 

Також голова Львівської ОДА висловив сумніви щодо заяв голови Незалежної профспілки шахтарів України Михайла Волинця:

"Його роль має бути окремо розслідувана. Я переконаний, що правоохоронні органи вивчать його роль у дестабілізації ситуації на ДП "Львіввугілля". 

Він додав, що сьогодні всі шахти, окрім "Степової", працюють, а після розблокування рахунків від Міненерго надійде додаткове фінансування, щоб повністю виплатити зарплату працівникам "Львіввугілля".

Зазначимо, сьогодні Господарський суд Львівської області прийняв рішення дощо незаконності блокування рахунків ДП "Львіввугілля".

Нагадаємо, ще 7 березня гірники вимагали розблокувати рахунки держпідприємства, погрожуючи призупинити відвантаження вугілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.