Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Вівторок, 7 березня 2017, 15:50

Шахтарі Львівщини страйкуватимуть 9 березня

Львіввугілля

З 9 березня призупинять роботу усі шахти "Львіввугілля".

Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, згідно з рішенням Незалежної профспілки гірників України міста Червонограда, 9 березня з 09:00 год ранку шахтарі усіх шахт ДП "Львіввугілля" призупинять відвантаження вугілля.

Шахтарі звернулися до голови Львівської ОДА Олега Синютки, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика та гендиректора ДП "Львіввугілля" Андрій Дяченко з вимогами розблокувати рахунки ДП "Львіввугілля" для виплат зарплати; змінити розрахунки за відвантаження вугілля – із внесенням пункту передоплати коштів; повернути в галузевій договір термін "мінімальна зарплата" при розрахунку тарифів і посадових окладів, виділити кошти на охорону праці не менше 200 млн грн, скоротити апарат управління ДП" Львіввугілля" не менш 50% від чисельності.

 

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степовій" "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. У результаті цього 8 гірників загинуло. На лікуванні у Львові знаходяться 23 гірники цієї шахти.

Шахта не працює, тут здійснюються гірничо-рятувальні роботи щодо зменшення вмісту метану у повітрі.

Додамо, сьогодні депутати Львівської облради виділили 1 мільйон 780 тисяч гривень матеріальної допомоги родинам загиблих і постраждалих гірників, також передбачена державна допомога.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.