Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шахта Степова

Вівторок, 7 березня 2017, 10:40

Львівська облрада виділить родинам загиблих та постраждалих на шахті "Степова" більше 1,5 млн грн

Шахта Степова

Голова Львівської ОДА Олег Синютка пропонує обласним депутатам виділити родинам загиблих і постраждалих внаслідок вибуху на шахті понад 1,5 млн грн.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомив голова облдержадміністрації Олег Синютка.

Сьогодні депутати Львівської облради розглядатимуть питання щодо надання матеріальної допомоги родинам загиблих і постраждалих від вибуху на шахті "Степова", що поблизу Червонограда.

За словами Олега Синютки, 8 родинам загиблих шахтарів планують виділити додатково по 100 тисяч гривень, 9 працівникам, що отримали важкі поранення, – по 60 тисяч гривень, 6 працівникам, що отримали ушкодження середнього ступеня важкості, – по 40 тисяч гривень, а також по 20 тисяч гривень отримають ті шахтарі, які отримали легкі поранення.

"Ще залишається відкритим питання щодо шістьох шахтарів, яких внаслідок вибуху не госпіталізовували, але вони були у центрі спалаху. Їм також плануємо виділити матеріальну допомогу, але вона буде не більшою, ніж та, яку отримають шахтарі із легким ступенем поранення", – зазначив Олег Синютка. 

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степовій" "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. У результаті цього 8 гірників загинуло. На лікуванні у Львові знаходяться 23 гірники цієї шахти.

Як заявляв ще 3 березня Олег Синютка, крім державної допомоги родинам загиблих та постраждалим, планується виділити додаткові кошти й з обласного бюджету.

Львівська поліція відкрила кримінальне провадження щодо загибелі гірників на шахті "Львіввугілля", а сьогодні частина комісії прибуде на шахту для того, щоб з'ясувати, чи мають родичі постраждалих і загиблих додаткові потреби у матеріальному забезпеченні.

Також у зв'язку з цим 3 березня в Україні було оголошено День жалоби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.