Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

поліція

Вівторок, 14 березня 2017, 11:42

"Друг дав телефон, говорив, можна заробити, обіцяли грошей і компенсацію проїзду", – показання затриманого учасника блокади ОРДЛО

поліція

Національна поліція відпустила затриманих у районі ст. Кривий Торець учасників блокади.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Як написав на сторінці у Фейсбуці начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, з 45 затриманих учасників блокади вісім чоловік брали участь в АТО, шестеро були раніше засудженими за кримінальні правопорушення.

Затримані є жителями 8 областей України.

"Станом на сьогодні всі вони відпущені, жоден з них не має тілесних ушкоджень. Але є інформація, що організатор блокади вимагає від кожного з них звертатися в лікарню зі скаргами на здоров'я для дискредитації співробітників поліції. До речі, кожен із затриманих пройшов медичний огляд, під час якого "скарг" на здоров'я не надходило", – наголосив Аброськін.

За його словами, один із затриманих – житель Житомирської області, раніше був засуджений за вбивство та провів в місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на свободу в 2013 році.

"Його і ще декількох людей централізовано звозили в Донецьку область, забезпечили грошима і обіцяли оплату за три тижні чергування на "редуті" –400 гривень на день", – написав В'ячеслав Аброськін.

Як повідомили Цензор.НЕТ джерела в правоохоронних органах, затриманий –Одочук Іван Петрович, 1982 року народження, безробітний, прописаний в селищі Долішній Шепіт Вижницького району Чернівецької області, проживає в Житомирі. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності Житомирським ОП ГУНП в Житомирській області по статті 185 ч.2 КК України, в 2004 році – по статті 115 ч.1 КК України.

Відомостей про його участь в бойових діях немає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.