Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зона вільної торгівлі

Вівторок, 14 березня 2017, 16:24

Україна прийняла угоду про вільну торгівлю з Канадою

зона вільної торгівлі

Верховна Рада ратифікувала угоду про вільну торгівлю між Україною і Канадою.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні 272 народних депутатів проголосували за ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною і Канадою, яку ще у липні 2016 року підписали перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів та міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд.

Зазначимо, ще з 2009 року Україна та Канада вели переговори щодо впровадження зони вільної торгівлі, а в липні 2015 року представники обидвох країн підписали угоду про завершення переговорів про зону вільної торгівлі.

Зазначимо, угода про вільну між Україною і Канадою відкриє безмитний доступ для українських експортерів до 98% ринків товарів. 

Як зазначив Степан Кубів, скасування імпортних мит Канадою дозволить українським виробникам харчової, легкої, хімічної, нафтохімічної та машинобудівної промисловості отримати максимальні переваги на канадських ринках. З іншого боку угода відкриє можливості для імпорту сировини та передових технологій, що сприятиме економічному зростанню.

Вапрто додати, що для набрання чинності угоду мають ратифікувати парламенти обох країн. Наразі очікується голосування у Сенаті Канади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.