Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори в об'єднаній громаді

Середа, 15 березня 2017, 12:14

В ОТГ можуть об'єднатися населені пункти з різних районів

вибори в об'єднаній громаді

Верховна Рада дозволила об’єднання громад, розташованих на територіях суміжних районів.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Відтак, 14 березня Верховна Рада прийняла законопроект щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів, який дозволить провести перші вибори більшості вже об’єднаних громад.

За це рішення проголосували 232 народних депутатів.

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубко, закон дає можливості й механізм для створення об’єднаних громад, до складу яких увійшли місцеві ради різних районів, а також, коли громади об’єднуються навколо міст обласного значення.

Зазначимо, відсутність підстав для призначення перших виборів в громадах, створених на межі районів або навколо міст обласного значення, ЦВК обґрунтовує необхідністю спочатку внесення Верховною Радою України змін до меж відповідних районів.

Нагадаємо, на початку року 32 об’єднані громади отримали відмову від ЦВК у призначенні перших виборів. Серед них – Воютицька об'єднана громада Самбірського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.