Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 16 березня 2017, 11:13

Поліція відкрила кримінальні справи через львівське сміття

львівське сміття

Наразі правоохоронці задокументували 21 випадок незаконного вивантаження сміття зі Львова.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. 

Починаючи жовтня 2016 року, поліція зафіксувала 21 факт перевезення сміття із Львівської області у інші регіони країни. У кожному випадку водії сміттєвозів намагались скинути сміття у недозволених місцях.

Зокрема, відходи зі Львівщини перевізники сміття планували залишити у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Сумській та Черкаській областях.

"У Вінницькій області було виявлено 3 таких вантажівки, у Дніпропетровській – відразу 11. Кожен з цих автомобілів перевозив 15 тон сміття. Їх водії намагались позбутись вантажу не лише на сміттєзвалищах інших міст. Нерідко відходи вагою від 30 до 80 тон скидались у полях, лісопосадках, забруднюючи навколишнє середовище. У кількох випадках сміття намагались розвантажити на територіях поблизу водоймищ, біля яких знаходяться населені пункти", – йдеться у повідомленні МВС.

Наразі за 11 такими фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, станом на 6 березня зі Львова не вивезли понад 1000 тонн відходів через блокаду сміттєвозів в інших областях України.

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.