Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 16 березня 2017, 12:41

Вісім нардепів з Львівщини не голосували за збільшення частки української мови на ТБ

нардепи з Львівщини

Верховна Рада планує збільшити частку української мови на телебаченні до 75% протягом доби.

Сьогодні на сесії Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації". Це рішення підтримали 244 народних депутати.

Зокрема, планується встановити, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, частка передач та фільмів українською мовою має становити не менше як 75% протягом доби у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 год та з 18.00 до 22.00 год. Однак, для відповідних телеорганізацій регіональної та місцевої категорій мовлення передбачається встановити обов’язкову частку на рівні 50%. 

Окремо законом пропонується встановити обов’язкову частку передач новин державною мовою, а саме не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 год та з 18.00 до 22.00 год.

При цьому уточнюється, що передача вважається виконаною українською мовою, якщо всі виступи ведучих передачі виконані виключно українською мовою. При цьому допускається використання інших мов без дублювання та озвучення при репортажах з місця подій, коментарях запрошених осіб.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Михайло Бондар (Народний фронт), Микола Величкович (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Тарас Батенко (позафракційний), Дмитро Добродомов (позафракційний), Остап Єднак (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Андрій Парубій (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Олег Березюк (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Були відсутні: Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Володимир Парасюк (позафракційний), Любомир Зубач (Самопоміч), Сергій Кіраль (Самопоміч).

Не голосували: Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Тарас Козак (Опозиційний блок)

Утрималися: Ігор Шурма (Опозиційний блок).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.