Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 16 березня 2017, 13:00

Львівська облрада підтримала блокаду окупованих територій

Львівська облрада

А також виступає за розрив торгово-економічних відносин із Росією.

Сьогодні на позачервоній сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалася навколо блокування тимчасово окупованих територій.

Це рішення підтримали 66 депутатів.

Відтак, як йдется у зверненні, облрада важає неприпустимим застосування сили щодо учасників блокади та підтримує розірвання торгівлі з окупованими територіями.

Також депутати висунули свої вимоги:

- провести розслідування, покарати осіб, які розігнали блокаду та звільнення всіх без винятку українських полонених;

- розробити закони про тимчасово окуповані території та створити у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії з питань перевірки постачань товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території;

- припинення економічних відносин з окупованими територіями, а також встановлення заборон на торгівлю товарами російського виробництва, аж до повного розриву торгово-економічних відносин із Росією;

- скасувати вже прийняті обмеження для в’їзду волонтерів у зону АТО, перехід під контроль України підприємств, які мають стратегічне значення та перебувають у власності агресора.

Нагадаємо, 14 березня депутати Львівської міської ради виступили за заборону торгівлю російськими товарами в Україні та визнання територій, підконтрольних ЛНР та ДНР, окупованими Російською Федерацією.

Також у Львові члени добровольчих батальйонів оголосили, що засуджують використання сили до учасників блокади, затриманих 13 березня на станції Кривий Торець у Донецькій області, та висунули ще декілька вимог. Наразі усіх 45 затриманих звільнили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.