Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

dei.lviv.ua

Понеділок, 20 березня 2017, 11:41

На Радехівщині виявили сміття зі Сихова

львівське сміття

Три вантажівки незаконно скинули сміття на узбіччя дороги у Радехівському районі.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Зокрема, екоінспектори виявили несанкціоноване вивантаження сміття на території Радехівського району між дорогами Радехів – Лопатин – Броди та Радехів – Стремільче – Берестечко.

Відтак, на дорозі, що з’єднує населені пункти Синьків та Немилів, було вивантажено 3 вантажівки твердих побутових відходів загальним об’ємом близько 80 куб.м.

Як пояснили у екоінспекції, знайдені накладні та квитанції із львівськими адресами свідчать про те, що сміття має львівське походження, зокрема мікрорайон Сихів.

Зазначимо, у конкурсі міськради на вивезення сміття зі Сихова виграли дві компанії: ТОВ «АВЕ Львів» та ТзОВ «Грінера Україна». Власником останньої є радник мера Львова Андрія Садового Богдан Михалусь, який проживає у США.

Наразі екологи склали акт обстеження території та надіслали лист у райдержадміністрацію району.

Нагадаємо, на початку березня на 2 тис кв.м лісу у цьому районі виявили сміття, а у лютому поблизу села Боянець у Жовківському районі екоінспектори виявили скотомогильник, площею близько 3 га, а також стихійне сміттєзвалище у селі Новий Яричів.

Також нещодавно 112 кв.м лісу поблизу села Грабина у Буському районі було заповнено сміттям та 3,3 тис кв.м на Яворівщині.

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.