Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пустомитівський район

loe.lviv.ua

Вівторок, 21 березня 2017, 10:40

Пустомитівську РДА звинувачують у махінаціях із землею

Пустомитівський район

Райдержадміністрація передала одній із сільрад ділянку, яка належить до особливо цінних земель.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, 13 березня прокуратура подала позов до Господарського суду Львівської області про визнання недійсним розпорядження голови Пустомитівської районної державної адміністрації.

Йдеться про те, що райдержадміністрація вилучила із власності Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 62,25 га і вартістю майже 95 млн грн, що належить до особливо цінних земель, та передала її Оброшинській сільраді.

Як зазначили у прокуратурі, Пустомитівська РДА не мала права розпоряджатися цією землею, а також недотрималася процедури щодо формування земельної ділянки, порушивши вимоги Земельного кодексу України, Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про державний земельний кадастр», Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про особливості правового режиму діяльності Національної академії наук України, національних галузевих академій наук та статусу їх майнового комплексу» та розпорядження Кабінету Міністрів України.

Наразі справу призначено до судового розгляду. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.