Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 21 березня 2017, 12:30

Облрада виділила 78 мільйонів на освіту Львівщини

Львівська облрада

Сьогодні депутати Львівської облради прийняли Програму розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради.

Відтак, "за" проголосували 65 депутатів.

Як зазначила директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, програму обговорювали як із фахівцями, так і з активістами у районах області.

Водночас голова постійної комісії облради з питань освіти облради Володимир Вантух додав, що закупівля шкільних автобусів на Львівщині здійснюється дуже повільно.

"Насправді закупівля автобусів відбувається дуже повільно. Думаю, всі добре знають причини цього", – прокоментував Володимир Вантух.

Також депутати облради зазначили, що в Кам'янко-бузькому районі "Школярики" не возили дітей до школи, а натомість перевозили мешканців, таким чином заробляючи кошти.

"Мені дуже прикро, що були такі випадки. Але за даним фактом ми провели службове розслідування", – зауважила Любомира Мандзій.

Відтак, програма має на меті створити умови для розвитку доступної та якісної системи освіти Львівської області, її фінансування становить 77961,7 тис грн. Програма охоплює такі напрямки: інфраструктура освіти; зміст освітнього процесу; кадри, професійний розвиток, умови праці; управління і фінансування системи освіти.

Зокрема, на інфраструктуру освіти передбачено 70461,7 тис грн, з яких 14612,7 тис грн підуть на покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів об'єднаних громад, 22177 тис грн – субвенції районам та містам для природничих та математичних предметів і опорних шкіл, а 15469,3 тис грн – для придбання 15 шкільних автобусів.

Також за ці кошти планують облаштувати 49 шкіл області, облаштувати 50 туалетів. Додамо, на облаштування цих туалетів передбачено 2 млн грн, придбати три спеціальні автобуси для дітей з особливими потребами для навчальних закладів за 6000 тис грн, виділити 3102,7 тис грн на діяльність освітньо-соціально-культурних центрів для дітей з особливими потребами та 100 тис грн – на облаштування пандусів у закладах освіти.

Придбання навчального обладнання та комп’ютерної техніки для ВНЗ комунальної форми вартуватиме 1500 тис грн.

Ще 6200 тис грн виділили на освітній процес: 200 тис грн – підготовка вчителів початкової школи, 1800 тис грн – облаштування кабінетів предмета "Захист Вітчизни", 2000 тис грн – система заохочення молодих учених та відомих фахівців тощо.

500 тис грн передбачено на програму з менеджменту управління освітнім закладом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.