Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шахта "Степова"

Вівторок, 21 березня 2017, 15:23

Обладнання на шахті "Степовій" не відповідало зазначеному в документах

шахта "Степова"

Через це в Україні перевірять діяльність усіх вугільних шахт.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

За результатами перевірки причин трагедії, що сталась 2 березня на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля", урядова комісія визначила декілька причин аварії на шахті. 

"У першу чергу – це невідповідність обладнання нормативним документам, які застосовувалися на підприємстві. Друге – експертна група до сих пір визначає, чи відповідає система провітрювання, яка працювала на шахті і була затверджена, всім нормам. Замість 453 кубів повітряної суміші під час вибуху надавалося тільки 156", – наголосив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, серед інших причин аварії: не спрацювала система УТАС під час вибуху, яка повинна оповіщувати про збільшення метану в повітряній суміші та відключити енергозабезпечення шахти, а також неналежне фінансування заходів з охорони праці на ДП "Львіввугілля".

"Дуже серйозне питання стоїть щодо знищення даних системи УТАС під час вибуху на шахті "Степова". Попередня інформація системи була зафіксована о 7:30, а остання – о 12:38, аварія ж відбулася о 11:58. Сьогодні в Україні не достатньо лабораторій для перевірки вибухонебезпечного обладнання та системи УТАС. За результатами перевірки урядова комісія надасть відповідні матеріали правоохоронним органам для подальшого розслідування", – зазначив Геннадій Зубко.

Він також додав, що планують перевірити всі вугільні шахти України: відповідність обладнання на шахтах нормативним актам, забезпечення засобами індивідуального захисту персонал, відповідність системи провітрювання на вугільних підприємствах та загрози впливу при фінансуванні і недостатності обігових коштів на рахунках підприємств вугільної галузі.

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху 8 гірників загинуло. 

Наразі шахта не працює, тут здійснюються гірничо-рятувальні роботи щодо зменшення вмісту метану у повітрі, а на момент обвалу у неї не було належно оформленого дозволу на проведення небезпечних робіт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.