Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шахта "Степова"

Понеділок, 13 березня 2017, 16:22

Шахта "Степова" не мала дозволу на проведення небезпечних робіт

шахта "Степова"

Цей дозвіл відсутній у ще декількох шахтах "Львіввугілля".

Про це повідомляє РБК-Україна.

Я заявив сьогодні під час брифінгу Bіце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, на момент обвалу на шахті "Степова" у неї не було належно оформленого дозволу на проведення небезпечних робіт.

"Також стоїть питання, і зараз ми проводимо перевірку того, що безпосередньо під час вибуху на шахті не було дозволу на проведення небезпечних робіт всередині шахти. Зараз проводиться розслідування, які надавалися приписи шахті безпосередньо під час 2016-2017 років, яким чином вони були або не були виконані, і чому на перше лютого такого дозволу не існувало", – наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, у результаті перевірки було виявлено, що ще кілька шахт, що входять до складу ДП "Львіввугілля", також не мають дозволів на проведення небезпечних робіт.

Наразі спеціальна комісія встановлює, чому в місці аварії було обладнання для провітрювання продуктивністю 120 м³ на годину, при необхідної 450 м³, та вивчається питання невідповідності кабелю, через який було підключено насосне обладнання і причини неспрацьовування системи аварійного оповіщення.

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. Внаслідок цього 8 гірників загинуло. 

Родини загиблих під час аварії на шахті "Степова", крім державної допомоги, отримають по 100 тисяч гривень, постраждалі – від 20 до 60 тисяч гривень із обласного бюджету Львівщини.  

Як заявляв раніше Геннадій Зубко, наразі у шахті здійснюються гірничо-рятувальні  роботи щодо зменшення вмісту метану у повітрі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.