Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шахта Степова №10

Четвер, 9 березня 2017, 17:46

Постраждалі шахтарі та родини загиблих на Степовій завтра отримають частину допомоги

Шахта Степова №10

Родини загиблих під час аварії на шахті "Степова" отримають  по 100 тисяч гривень, постраждалі – від 20 до 60 тисяч гривень із обласного бюджету.  

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації. 

За словами голови ЛОДА, кошти вже перерахували на Департамент соціального захисту населення ЛОДА. Завтра гірники отримають відповідні виплати на власні карткові рахунки.

Додамо, на сьогодні в лікарні перебувають всі 23 постраждалих під час аварії гірники. Частина із них найближчим часом можуть бути виписані.

Олег Синютка також розповів про стан розслідування причин вибуху на шахті:

"Вчора експертна комісія озвучила декілька версій того, що могло стати причиною спалаху, але кожна із них потребує перевірки", – зазначив голова ОДА.

За його словами, експерти отримали всі зразки предметів, які могли стати причиною вибуху на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля". Також тривають опитування гірників, які на момент аварії були у лаві. 

"Це дасть можливість прояснити ситуацію та дати загальну картину розслідування", – наголосив очільник області.

Олег Синютка також зазначив, що станом на вчорашній день рівень метану на шахті при допустимій нормі 1,5 % сягав 4%. Для порівняння, на наступний день після аварії рівень метану сягав 17%. Воду за допомогою насосів, які працюють на повітрі, вже відкачали до безпечного рівня.

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. Внаслідок цього 8 гірників загинуло. 

Як заявляв 3 березня Олег Синютка, крім державної допомоги родинам загиблих та постраждалим, планується виділити додаткові кошти й з обласного бюджету.

Львівська поліція відкрила кримінальне провадження щодо загибелі гірників на шахті "Львіввугілля", а сьогодні частина комісії прибуде на шахту для того, щоб з'ясувати, чи мають родичі постраждалих і загиблих додаткові потреби у матеріальному забезпеченні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.