Садовий готовий возити сміття у Чорнобиль

Середа, 22 березня 2017, 14:43

Міський голова Львова готовий вкласти бюджетні гроші Львова на створення резервного сміттєзвалища для міст України у Чорнобильській зоні відуження.

Про це він заявив сьогодні під час брифінгу:

"Моя пропозиція дуже проста: у Чорнобильській зоні робити резервний полігон для країни, який має бути на екстремальні випадки, щоб він працював. Я готовий це співфінансувати як міський голова коштами громади міста Львова. Такі речі мають бути передбачені у нашій країні. У нас 96% відходів захоронюється! Такого показника немає у жодній країні світу! У нас нема жодного сучасного заводу по переробці віходів. Цей, що ми плануємо збудувати, можливо буде першим у країні."

Також під час брифінгу було оприлюднено листи Львівської міської ради до органів місцевого самоврядування інших областей зі зверненнями прийняти сміття зі Львова на захоронення його на полігонах у інших областях. Разом з ними було представлено офіційні відповіді на ці листи з відмовами органів місцевого самоврядування на ці звернення.

Нагадаємо, 16 березня у Покровську Донецької області правоохоронці затримали 5 вантажівок зі сміттям, а поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області. Після чого Андрій Садовий заявивщо держава закрила останній полігон, куди зі Львова офіційно вивозили сміття.

Мітки: відходи, львівське сміття, полігон твердих побутових відходів, сміттєзвалище, сміттєпереробний завод, фото, Чорнобиль