Зміст статті

24 березня 2017олександр ковальчук

Український соул # 8

Забутий наступними поколіннями грув української естради.

Варіанти продовжують треклист забутих, несподіваних та грувистих треків української естради.

Варіанти знову кайфують від української естради 60-80-х років минулого століття, яка вже давно потребує негайної каталогізації та аналізу. І так, не завжди поміж цього треклисту буде соул, фанк чи диско.

ВІА Чарівні гітари "Ганка"

Проникливий соул від ВІА Червоні гітари з EP 1975 року та з найважливішим для соулу рефреном "дам тобі чого не ждеш, не просиш".

ВІА Корабели "Карпатська ніч"

Чудовий взірець мерсібіту (а також тексту) з EP 1971 року від ВІА Корабели та Віктора Андросова для теперішніх послідовників гурту The Coral на території України ("Червону руту" вже можна не слухати).

ВІА Кобза "Лісова пісня"

Соульні пошуки любові на альбомі 1972 року від ВІА Кобза, яким абсолютно не заважає усе фолкове різноманіття навколо (ось що талант животворний робить).

Самоцвіт "Водограй"

Гурт Самоцвіт з чарівної Канадійщини (Монреаль) качає мінімалістичним "Водограєм" усю франкофонну студію (ось, де вона, незнищенна сила вкраїнського народу).

Оркестр Темпо "Пісня йде"

Запальна тропікана від американського колективу Оркестр Темпо на альбомі "Нема музики без Темпо" (1974). Голос Іренея Коваля настільки суголосний з манерою виконання Мар'яна Пирожка з Гич оркестру, що здається ніби то якась прекрасна реінкарнація.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.