Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польське консулство у Львовi

Skyscrapercity.соm

Четвер, 30 березня 2017, 11:04

Польське консульство у Львові не відновило роботу

Польське консулство у Львовi

Генеральне Польське консульство у Львові сьогодні не працює вже другий день. 

У коментарі Варіантам цю інформацію підтвердили працівники Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Генеральне консульство Польщі у Львові припинило прийом відвідувачів вчора, 29 березня, після того, як невідомі обстріляли консульську установу у Луцьку. 

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив у коментарі Польському радіо:

"Наразі не можна сказати, що після обстрілу консульства Польщі у Луцьку Україна посилила захист дипломатичних відомства настільки, аби Польща знову могла їх відкрити".

Раніше Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що до часу виконання вимог польської сторони у справі захисту дипломатичних та консульських представництв, усі польські відомства в Україні залишаться зачиненими.

Пєкло нагадав, що про охорону польських дипломатичних відомств у середу по телефону розмовляли президенти Анджей Дуда і Петро Порошенко.

«Президент Порошенко пообіцяв посилити охорону не тільки польських дипломатичних відомств, але в цілому усіх дипломатичних представництв в Україні, що може бути пов’язано зі значно складнішою та більшою операцією і зробити це так просто і швидко не вдасться», – сказав Ян Пєкло.

Посол Польщі наголосив, що польські консульства відкриють тільки після впевненості у тому, що рівень їхнього захисту з української сторони справді посилений. Він додав, що попри такі ускладнення, громадяни України можуть продовжувати подавати візові заяви у візові центри, які працюють.

Нагадаємо, що вчора у Луцьку стріляли з гранатомета по будівлю консульства Польщі, а у селі Гряда Жовківського району провели антипольську провокацію.

Додамо, що на початку лютого невідомі закидали польське консульство у Львові червоною фарбою, а також розписали огорожу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.