Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутка

П'ятниця, 31 березня 2017, 12:51

На Львівщині пільговиків возитимуть безкоштовно до 1 липня

маршрутка

Скористатися безоплатним проїздом у міському транспорті львів'яни зможуть вже після 1 липня, коли запровадять монетизацію пільгових перевезень.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, передає кореспондент Варіантів.

Перевізники Львівщини погодилися возити безоплатно пільгові категорії населення на території області ще до 1 липня, адже майже всі райони знайшли можливість відшкодувати витрати автотранспортним компаніям.

Також профінансувати витрати перевізникам за пільговиків планують із обласного бюджету.

"Мова йде про приміські, міжміські і міські перевезення у місцях обласного підпорядкування. Тому до 1 липня всі управління соціального захисту повинні заключити з перевізниками договори на відшкодування перевезень пільгових категорій населення. А кошти, які зараз передбачені у бюджетах районів, і які виділять з обласного бюджету, повинні виплатити перевізникам у першому півріччі 2017 року", – пояснив голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

А вже з 1 липня на Львівщині планують запровадити монетизацію пільгових перевезень. Адресні матеріальні допомоги люди, що мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, отримуватимуть регулярно через державні банки.

Як запевнив Олег Синютка, проблем із такими виплатами не буде, адже мешканці Львівщини вже і так отримують соціальні виплати через банківську систему.

"Ми проводили розрахунки із монетизації пільг у розрізі всіх пільгових категорій, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів. Кінцеві суми будуть відомі тільки після повної інвентаризації, яке має здійснити Міністерство соцполітики. Всі розрахункові документи, які були необхідні від Львівщини, ми вже подали", – зазначив Олег Синютка.

Втім, безкоштовним транспортом до 1 липня пільговики користуватимутьмя лише в межах області, міські маршрути сюди не включили.

"Львів сьогодні перебуває у непростій ситуації, адже наскільки мені відомо, договори з перевізниками міська рада ще не заключила. А сьогодні закінчується термін дії чинних договорів. Також існує проблема з проведенням конкурсу на визначення міських перевізників через різні судові заборони. Львів має вирішити ці проблеми, і лише тоді можна буде говорити і про тарифну політику, і про пільгові перевезення у місті", – зауважив Роман Велійка.

Відтак безоплатний проїзд у транспорті львів'яни отримають лише після запровадження монетизації пільгових перевезень.

Нагадаємо, монетизацію пільгових перевезень Олег Синютка анонсував ще наприкінці минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.