Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.narodna.in.ua

Четвер, 16 серпня 2012, 14:10

На Львівщині селяни не оформляють державні акти на землю через брак коштів

На Львівщині розділено майже 600 тисяч гектарів земель у власність понад 320 тисячам громадян. Люди мають проблему з оплатою послуг за реєстрацію державного акту на виділену землю: від 600 до 1800 гривень.

 

Про це повідомляє Головне управління держкомзему у Львівській області.

Такі ситуації особливо характерні у Яворівському районі. «У Чернилявській сільській раді,- 561 громадян, яким викреслено 1437 державних актів. Така ситуація ще в 11 сільрадах, де за кошти обласного, районного бюджетів виготовлено державні акти, але люди відмовляються сплачувати за реєстрацію, бо неспроможні», - пояснив начальник управління Держкомзему у Яворівському районі Стецик Андрій.

Кошти на оплату технічних процедур, виготовлення технічних документацій, обмінних файлів та інших платежів, були виділені з обласного, районного бюджетів.

В кінцевому результаті люди зараз не в змозі, і не мають бажання платити 195 грн. (без банківських послуг) за реєстрацію одного державного акту.

Зацікавлених в цих територіях орендарів, на жаль, сьогодні немає. Вільно розпорядитися землею люди не можуть, бо діє мораторій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.