Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Залівський

П'ятниця, 31 березня 2017, 17:23

Червоноград не прийматиме львівське сміття до 25 квітня

Андрій Залівський

Міські голови міст Львівщини, що приймали сміття зі Львова, оприлюднили ряд вимог щодо ввезення до них сміття.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції "Як вирішити сміттєву кризу у Львові? Публічна заява мерів міст Львівщини".

Зокрема, міський голова Червонограда Андрій Залівський перелічив вимоги до Львівської міської ради:

1. Самоусунення міської влади Львова від вирішення питання вивезення сміття.

2. Почати діалог з громадами тих населених, що приймають сміття зі Львова.

3. Показати реальний план дій з чіткими датами, щоби ті громади, які ще можуть допомогти, знали, скільки і у якому обсязі будуть від них вимагати допомоги.

За словами міського голови Червонограда, місто прийняло від Львова понад 1000 тонн сміття (з квотою у 600 тонн). Андрій Залівський також заявив, що Червоноград готується збудувати власний сміттєпереробний завод і вже знайшов інвесторів.

"Є інвестор (місцевий) – власник заводу залізобетонних виробів. Є польський інвестор (фірма "Ековат"), який приїздив з-за кордону, підвердив спроможість інвестувати, перший транш буде в червні цього року. Ми хочемо побудувати завод за 25 місяців – його побудують за технологією, яку ми бачили у Польщі. Ще 5 місяців піде – на виготовлення документації", – розповів Андрій Залівський.

Він також зазначив, що полігон Червонограда знаходиться у межах міста. Залівський додав, що до 25 квітня місто не зможе приймати сміття зі Львова, адже на червоноградському полігоні необхідно провести сортування і пересипку сміття (на що потрібно 78 тисяч гривень).

Нагадаємо, 17 березня полігон у Донецькій області, відмовився приймати львівське сміття і львівська міськрада заявляла, що це був останній приймаючий сміття по договору полігон. Поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області.

Загалом у 2016 році Львів витратив 122 млн грн на вивезення сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.