Червоноград не прийматиме львівське сміття до 25 квітня

П'ятниця, 31 березня 2017, 17:23

Міські голови міст Львівщини, що приймали сміття зі Львова, оприлюднили ряд вимог щодо ввезення до них сміття.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції "Як вирішити сміттєву кризу у Львові? Публічна заява мерів міст Львівщини".

Зокрема, міський голова Червонограда Андрій Залівський перелічив вимоги до Львівської міської ради:

1. Самоусунення міської влади Львова від вирішення питання вивезення сміття.

2. Почати діалог з громадами тих населених, що приймають сміття зі Львова.

3. Показати реальний план дій з чіткими датами, щоби ті громади, які ще можуть допомогти, знали, скільки і у якому обсязі будуть від них вимагати допомоги.

За словами міського голови Червонограда, місто прийняло від Львова понад 1000 тонн сміття (з квотою у 600 тонн). Андрій Залівський також заявив, що Червоноград готується збудувати власний сміттєпереробний завод і вже знайшов інвесторів.

"Є інвестор (місцевий) – власник заводу залізобетонних виробів. Є польський інвестор (фірма "Ековат"), який приїздив з-за кордону, підвердив спроможість інвестувати, перший транш буде в червні цього року. Ми хочемо побудувати завод за 25 місяців – його побудують за технологією, яку ми бачили у Польщі. Ще 5 місяців піде – на виготовлення документації", – розповів Андрій Залівський.

Він також зазначив, що полігон Червонограда знаходиться у межах міста. Залівський додав, що до 25 квітня місто не зможе приймати сміття зі Львова, адже на червоноградському полігоні необхідно провести сортування і пересипку сміття (на що потрібно 78 тисяч гривень).

Нагадаємо, 17 березня полігон у Донецькій області, відмовився приймати львівське сміття і львівська міськрада заявляла, що це був останній приймаючий сміття по договору полігон. Поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області.

Загалом у 2016 році Львів витратив 122 млн грн на вивезення сміття.

Мітки: Андрій Залівський, відео, львівське сміття, сміттєпереробний завод, Червоноград