Зміст статті

31 березня 2017олександр ковальчук

Український соул # 9

Забутий наступними поколіннями грув української естради.

Варіанти продовжують треклист забутих, несподіваних та грувистих треків української естради.


Варіанти знову кайфують від української естради 60-80-х років минулого століття, яка вже давно потребує негайної каталогізації та аналізу. І так, не завжди поміж цього треклисту буде соул, фанк чи диско.

Лілія Сандулеса "Стожари"

Диско-хіт Лілії Сандулеси з безсмертним вступом, який не додумався ще засемплювати ніхто з вкраїнських реперів, та тією піонерською космогонією відкривачів нових світів, де поміж безкрайніх просторів фолкові інтонації вже назавжди поруч з футуризмом.

Любов та Віктор Анісімови "Золотиста осінь"

Запливи у нетрі британського фолку ідеально лягають на хтонічність Навського тижня і межують зі заходами співачки Русі на території мавок.

Валентина Купріна "Синочки мої, соколята"

Голос Валентини Купріної переливається через вінця колективного досвіду і цю глибину б на дебютний альбом The Velvet Underground.

Алла Кудлай "Не питай мене"

Рвучкий соул Алли Кудлай схожий на вкраїнський парафраз всерадянського хіта "Лебединая верность", але у можливій каверній викристалізації усього найкращого просто полонить душу чистотою та розмахом порухів.

Mickey and Bunny "Wedding bells"

Диск 1964 року канадійського дуету Mickey and Bunny (Модест Склепович і Орися Іванчук) зі зразками українського кантрі. Більше у статті Андрія Бондаренка Коротка історія української музики в Канаді.


Далі буде

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.