Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Прес-реліз,   Понеділок, 3 квітня 2017, 17:18

Львівські батьківщинівці планують скликати ще одну позачергову сесію облради

Політсила вимагатиме скасування абонплати за транспортування газу.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявили голова Львівської обласної парторганізації ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк та депутат обласної ради Ярослав Качмарик.

Як пояснив Михайло Цимбалюк, нова ціна залежатиме від кількох факторів: лічильника, що встановлений у Вашому помешканні, від кількості та дальності газових трубопроводів. 

"На нашу думку, як політичної сили, це несправедливо. Юлія Тимошенко перебуваючи у Дніпрі, звернулась до усіх керівників міських, районних обласних організацій ініціювати позачергові сесії, на яких вимагати від Президента, як Гаранта Конституції негайно припинити дію такого рішення комісії. До речі, саме Президент призначив своїм указом пана Вовка на посаду голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг", – заявив Михайло Цимбалюк

Як наголосив Ярослав Качмарик, зараз українці економлять газ і використовують менше становленої норми споживання газу, що становить 6 м³ на особу.

"Можна заглиблюватись у структуру нових тарифу, але очевидно, зараз можна сказати, що від 30 гривень чи більше кожна сім'я повинна буде платити щомісяця. Якщо брати у загальнодержавному масштабі, це мільярди гривень, що підуть комусь і на щось. Серед року приймається таке економічне рішення, яке, очевидно, кожна людина відчує на собі. Ми не можемо його "проковтнути" з тим економічним геноцидом, який ведеться владою", – роз'яснив Ярослав Качмарик.

Депутат додав, що на найближчій позачерговій сесії Львівської обласної ради, яку заплановано на середу, 5 квітня, можливо розглядатиметься зверення до Президента з приводу введення абонплати за газопостачання і зазначив, що такі питання вартують спеціальних позачергових сесій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.