Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

Вівторок, 4 квітня 2017, 13:44

В Україні призупинили введення абонплати за газ

газопостачання

НКРЕКП призупинила дію рішення про абонплату за газ для його доопрацювання.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг призупинила рішення про введення абонплати за розподіл газу для його доопрацювання.

"Рішення регулятора щодо запровадження тарифів на транспортування та розподіл природного газу буде призупинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення", - заявили у Нацкомісії.

Наразі Нацкомісія планує розглянути введення додаткового періоду для адаптації споживачів з найменшими типорозмірами.

Зазначимо, 28 березня Нацкомісія ухвалила рішення про введення в дію абонплати за розподіл газу. Нова система передбачає відділення тарифів на транспортування і розподіл від ціни газу як товару.

За рішенням комісії, кожен споживач щомісяця сплачуватиме за розподіл газу фіксовану суму, що залежить від максимальної пропускної спроможності його лічильника, незалежно від фактичних обсягів споживання. Водночас ціна закуповуваного абонентом газу вже не міститиме вартості транспортування і розподілу.

Абонплату для побутових споживачів на перехідній період у три роки встановлено в менших розмірах, ніж для інших категорій. Після закінчення перехідного періоду абонплату для різних категорій планується зрівняти. 

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко наголошував на необхідності призупинити дію постанови про абонплату за газ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.