Петро Яцишин,  4 квітня 2017

Віталій Лаврів: Мені подобається як працюють машини

Розмова з  інженером з якості компанії Фуджікура Віталієм Лаврівим.

Варіанти продовжують знайомитися з працівниками компанії Фуджікура.

Ви працюєте на Фуджікурі з самого початку роботи компанії у Львові?

Саме так, я прийшов тоді, коли компанія вперше набирала працівників на роботу 1 вересня 2015 року. Я побачив в Інтернеті оголошення і заради цікавості зателефонував. А коли отримав усю необхідну інформацію про роботу, то зацікавився, а оскільки я тоді ще жив неподалік від центру зайнятості, то пішов туди на співбесіду.  

І Ви разом з усіма поїхали до Румунії?

Так, свій шлях я розпочав саме з Румунії. З роботою я, переважно, був ознайомлений, бо до того вже працював оператором в схожій компанії. Тиждень мене навчали у класі, потім ще три тижні я пропрацював оператором на машині. А згодом до мене підійшов відповідальний з якості на підприємстві у Румунії Абель і сказав, що хоче бачити мене в своїй команді.

І я погодився, хоча ніколи не бачив себе у відділі якості. Мені подобалося працювати оператором. Мені подобається як працюють машини, велика кількість машин. Бачив завжди  себе на виробництві і думав, що стану колись бригадиром чи майстром зміни. Тому я хотів подякувати та відмовитися, однак почав навчатися на інженера з якості і не шкодую за цей вибір.

Хто такий інженер з якості?

Я працюю переважно у лабораторії та займаюся затвердженням  машин, які приїжджають до нас на підприємство з-за кордону. Перевіряю якість роботи машин, або, можна краще сказати, процес стабільності роботи. Кожного місяця до нас привозять приблизно десять нових машин, плюс ще кожного року ми маємо перезатвердження усіх наявних. Процес затвердження однієї машини в середньому триває близько чотирьох годин.

Якщо якась зламалася, то після ремонту ми також перевіряємо її справність. Але вони не часто ламаються. Крім того, до нас постійно привозять аплікатори – предмети для кримпування контакту на провід, які ми також затверджуємо. На одну машину йде кілька аплікаторів.

Але Ви говорили, що переважно працюєте в лабораторії?

Так, бо переважно місце моєї праці – це саме контроль процесу кримпування. До лабораторії мені приносять зразки проводів на які накримповані контакти. Я розрізаю в місці кримпу, дивлюся контакт під мікроскопом і вимірюю всі дистанції, які повинні бути в толеранціях, як цього й вимагає Фольксваген.

Розумієте, на кожну машину, яка накремповує контакти, є своє замовлення. І в певних випадках, коли Фольцваген того вимагає, оператор повинен принести зразки на перевірку. Це цікава робота – немонотонна і ненудна. Я багато часу проводжу з машинами, хоча й дуже люблю людське спілкування.

Скільки інженерів з якості працює на двох заводах Фуджікури?

Троє інженерів у дві зміни.

І це весь відділ якості?

Ні, в нас дуже гарний та дружній колектив. Загалом осіб десь п'ятдесят. Наш відділ починається з контролерів якості, які на виробництві затверджують замовлення, потім йдуть інженери і все закінчується фахівцями з якості. Відділ якості – це найважливіший відділ на заводі, бо він відповідає за якість виготовленої продукції. Бо після нас Фольксваген уже тестує продукцію у себе.

Але Ви плануєте свій подальший розвиток? Є можливість, бажання та сили?

Я покладаю великісподівання на Фуджікуру. Я зробив лише маленький крок від оператора до інженера. Але можна рухатися ще вище та вище, бо компанія в Україні стрімко розвивається і все в моїх руках. Щоб досягти кар'єрного росту потрібно багато вчитися.

А робота на заводах у Румунії компанії Фуджікура чимось відрізняється від роботи в Україні?

Ні. Ми працюємо згідно вимог замовника і не можемо відступати від жодних правил.

А як щодо дозвілля, яке організовує компанія для своїх працівників?

Я брав участь у футбольному турнірі між відділами, який організовувала компанія. Зараз у мене, на жаль, не надто багато часу, бо маю маленьку чотиримісячну донечку, тому намагаюся більше часу проводити з сім'єю. До речі, донечку звати Романія і румуни жартома кажуть, що я назвав її на їх честь.

Компанія Фуджікура запрошує до своєї команди ініціативних, цілеспрямованих, активних та працювитих людей. Звертайтеся за телефонами 063 202-4001, 097 126-9769, 066 105-0008, 095 092-0390. Будемо раді Вас бачити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.