Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Середа, 12 квітня 2017, 15:54

Духовенство Львова просить гласом Садового забрати львівське сміття з міста

львівське сміття

Духовенство Львова написало відкритого листа до Всеукраїнської Ради Церков через відсутність можливості вивозити сміття зі Львова.

Текст листа оприлюднив на свої сторінці у Facebook митрополит Української Православної Церкви Київського патріархату Димитрій Рудюк.

"Високодостойні браття, просимо Вас звернутися до нашої вищої державної влади у Києві з проханням допомогти у вирішенні питання розблокування міста Львова, за всіма ознаками, які ми спостерігаємо, сміттєва блокада є штучною. Мова йде не про одноразову допомогу, а про створення системи на кілька років, поки Львів не буде готовий сам упоратись зі своїм сміттям", – зазначають вони.

Звернення підписали Високопреосвященний Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ; Блаженніший Макарій, Митрополит Київський УА ПЦ; Високопреосвященний Димитрій, Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП; Високопреосвященний Архиєпископ Мечислав, Митрополит Львівський РКЦ; Преосвященний Філарет, Єпископ Львівський і Галицький УПЦ МП; Володимир Якимів, старший пресвітер Церкви Християн віри євангельської у Львівській області; о. Тадеос Геворгян, настоятель Львівської єпархії Вірменської Апостольської Церкви.

Нагадаємо, 27 березня міський голова Львова Андрій Садовий заявляв про неможливість полігонів приймати на захоронення сміття зі Львова за вказівкою Львівської облдержадміністрації та правоохоронних органів.

3 квітня він повідомив, що звернувся до обласної комісії надзвичайних ситуацій ЛОДА щоб вони створили можливість системно і планомірно щодня вивозити відходи на сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.