Держприкордонслужба готується до безвізового режму з ЄС

Четвер, 13 квітня 2017, 18:00

Прикордонники зменшили час перевірки документів громадян і вже можуть вивляти людей, яких шукає Інтерпол.

Сьогодні під час брифінгу начальник Львівського прикордонного загону підполковник Сергій Мельник розповів про нововведення пов'язані з майбутнім перетином кордону Євросоюзу українцями у безвізовому режимі.

Після введення безвізового режиму прикордонники очікують в пунктах пропуску збільшення пасажиро-транспортного потоку, на що також вплине літньо-туристичний сезон. 

"Львівский прикордонний загін Державної прикордонної служби у межах своєї компетенції готовий до запровадження безвізового режиму. Час на перевірку документів особи залишиться таким самим, як є зараз (15-30 секунд)", –
запевнив Сергій Мельник.

Прикордонники розповіли, що на пунктах пропуску вже є спецтехніка, що зчитує інформацію з чіпів біометричних закордонних паспортів. Також прикордонники напряму під'єднані до міжнародної системи пошуку людей "Інтерполу".

Нагадаємо, що 7 квітня вступили в силу зміни до Шенгенського кодексу про кордони,які накладають на всі держави-члени ЄС вимогу ретельно перевіряти кожну людину, яка в'їжджає на територію Шенгенської зони або залишає її.

Додамо, що 6 квітня Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму для громадян України. Рішення набуде чинності не раніше червня цього року, після схвалення Радою ЄС, що заплановане на 26 квітня.

Мітки: безвізовий режим, відео, ДПСУ у Львівській області, інтерпол, кордон, прикордонна служба