Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

толока

Прес-реліз,   П'ятниця, 14 квітня 2017, 12:45

У Львові провели толоку на місці витоку річки Зубра

толока

Ініціативна група мешканців Сихівського району Львова вирішила привернути увагу львів’ян до екологічного стану річки та захистити витоки Зубри від забруднення.

Річка засмічується як побутовими, так і відходами діяльності «Львівської залізниці».

«Через цю місцевість проходить залізнична колія в бік Львівського бронетанкового заводу. Львівські залізничники зробили тут фактично несанкціоноване звалище відходів – можемо тут побачити залишки залізничних шпал, які згідно з екологічним законодавством варто утилізовувати, проте вони тут просто засипаються ґрунтом», – повідомив організатор акції Богдан Рабешко, голова ГО «Громадський рух «Європейське місто».

Мешканці Сихова розповіли, що річка Зубра – це один із доказів того, що Львів стояв на перетині не лише сухопутних, але і водних шляхів. Ця річка, води якої впадають у Чорне море, колись була судноплавною аж до Сихова та Козельників. Проте річка почала занепадати із розбудовою Сихівського масиву, зокрема, будівництвом житлових будинків і розвитком промисловості.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.